Kuka oikeasti on?Kun on puhe Jeesuksesta, jokaisella tuntuu olevan mielipide. Kadunmies saattaa sanoa, että olihan hän "suuri opettaja", historianopettaja puolestaan ymmärtää, että hän oli "merkittävä historiallinen hahmo, jolla on ollut suuri vaikutus maailmanhistoriaan", juutalaiset tunnustaa hänet (kiistelyksi) rabbiksi, muslimit yhdeksi profeetoistaan ja ihmeiden tekijäksi, new agelaiset "mestariksi", jota "Kristushenki" ohjasi, jne.

Monet hyväksyvät hänen historiallisuutensa ja sanomansa "valitut palat", mutta siihen se jää.

Raamattu kertoo Jeesuksen olevan jotain enemmän, kuin monet Häneen uskovatkaan usein ymmärtävät, saati sitten muut.

Hänen persoonansa on koko olemassaolomme ytimessä.

"Sillä hänessä luotiin kaikki, mikä taivaissa ja mikä maan päällä on, näkyväiset ja näkymättömät, olkoot ne valtaistuimia tai herrauksia, hallituksia tai valtoja, kaikki on luotu hänen kauttansa ja häneen, ja hän on ennen kaikkia, ja hänessä pysyy kaikki voimassa... Sillä Jumala näki hyväksi, että kaikki täyteys hänessä asuisi." Kol. 1: 17,19.

Jeesus ei ollut vain ihminen, joka kärsi traagisen kohtalon, vaan Jumalan poika, joka tuli toteuttamaan isänsä tahdon ja suunnitelman; syntiilangenneen ihmissuvun pelastamisen. Siksi hän "riisutui" taivaallisesta loistostaan ja tuli "alas" maailmaan, ihmiseksi.

"Olkoon teillä se mieli, joka myös Kristuksella Jeesuksella oli, joka ei, vaikka hänellä olikin Jumalan muoto, katsonut saalikseen olla Jumalan kaltainen, vaan tyhjensi itsensä ja otti orjan muodon, tuli ihmisen kaltaiseksi, ja hänet havaittiin olennaltaan sellaiseksi kuin ihminen; hän nöyryytti itsensä ja oli kuuliainen kuolemaan asti, hamaan ristin kuolemaan asti. Sentähden onkin Jumala hänet korkealle koroittanut ja antanut hänelle nimen, kaikkia muita nimiä korkeamman, niin että kaikkien polvien pitäää Jeesuksen nimeen notkistuman, sekä niitten, jotka taivaissa ovat, että niitten, jotka maan päällä ovat, ja niitten, jotka maan alla ovat, ja jokaisen kielen pitää tunnnustaman Isän Jumalan kunniaksi, että Jeesus Kristus on Herra." Fil.2: 5-11.

Jeesuksen alentumisessa Jumalan kaltaisuudesta ihmisen elon vaivoihin ja kiusoihin oli kyse nöyryydestä, kuuliaisuudesta ja rakkaudesta.

Apostoli Johannes kuvaa kirkkauteen palanneen, sovituskuolemansa suorittaneen, ylösnousseen Kristuksen kohtaamista Ilmestyskirjassaan, (joka kuvannee aiempaakin olemustaan): "Ja Hänen päänsä ja hiuksensa olivat valkoiset niinkuin valkoinen villa, niinkuin lumi, ja hänen silmänsä niinkuin tulen liekki; hänen jalkansa olivat ahjossa hehkuvan, kiiltävän vasken kaltaiset, ja hänen äänenesä oli niinkun paljojen vetten pauhina. Ja hänellä oli oikeassa kädessään seitsemän tähteä, ja hänen suustaan lähti kaksiteräinen, terävä miekka, ja hänen kasvonsa olivat niinkuin aurinko, kun se täydeltä terältä paistaa." Ilm. 1: 14-16.

Jeesus, Kirkkauden Herra, tuli sovitusuhriksi, niin että sinä ja minä hänen kauttaan saamme kokea täydellisen anteeksiannon synneistämme Jumalalta, kun katumuksessa käännymme Hänen puoleensa Jeesuksen nimessä.

Johannes Kastaja todisti Jeesuksesta: "Katso Jumalan Karitsa, joka poisottaa maailman synnin."

Tämän Karitsan ylistys soi taivaassa, kuten Ilmestyskirjassa kuvataan: "Ja minä näin ja kuulin monien enkelien äänen valtaistuimen ja olentojen ja vanhinten ympäriltä, ja heidän lukunsa oli kymmenen tuhatta kertaa kymmenentuhatta ja tuhat kertaa tuhat, ja he sanoivat suurella äänellä: Karitsa, joka on teurastettu, on arvollinen saamaan voiman ja rikkauden ja viisauden ja väkevyyden ja kunnian ja kirkkauden ja ylistyksen." Ilm. 5: 11,12.

Hänelle kuuluu kunnia. Jeesus on oikeasti Herra, eikä vain herra, vaan Herrain Herra ja Kuningasten Kuningas, joka on meidän syntisten ainoa Vapahtaja.

 

LUKUSALI ....................,,,,,,,,,,..... ........TUPA . . . . . . . . . . . .ö ö
© H.M.Ojala 2003