Aikain merkit

 

Kun Jeesus oli tullut ulos temppelistä ja oli lähdössä pois, opetuslapset tulivat hänen luokseen näyttääkseenhänellä temppelin rakennuksia. Niin Jeesus sanoi heille: "Näettehän kaiken tämän? Totisesti minä sanon teille:tähän ei jää kiveä kiven päälle, vaan kaikki revitään maahan." Kun Jeesus istui Öljymäellä, opetuslapsettulivat hänen luokseen ja kysyivät: "Sano meille, milloin se tapahtuu. Mikä on sinun tulemisesi ja tämän aikakaudenpäättymisen merkki?" (Mt.24: 1-3).

Jerusalemin temppeli, tämä Herodeksen rakennuttama, oli mahtava ja kaunis, jykevä rakennus. Niin komea, että sanottiin:jollei ole nähnyt Herodeksen temppeliä ei ole nähnyt kaunista rakennusta! Opetuslasten sitä katsellessa, sen valtaisiakivenjärkäleitä muureissaan, oli heidän mahdotonta kuvitella, että kaikki tuo voisi jotenkin kukistua. "Kuka edeshaluaisi sellaista tehdä tuollaiselle kauneudelle? Roomalaisten kanssa on vähän kähinöitä, mutta hehän ovat sivistyneitäja kovia rakentamaan itsekin, muista siihen tuskin olisikaan. Sitäpaitsi vallitsee tämä roomalainen rauha ja maailma onjärjestyksessään, vaikkei ihan kaikkien meidän mieleisessämme, mutta kuitenkin," he saattoivat ajatella.

Tälläistä taustaa vasten ja tämänkaltaisten näkymien edessä Jeesus vastasi opetuslasten edellä esitettyihinkysymyksiin. Me saatamme ajatella Jeesuksen vastauksia itsestään selvyyksinä, mutta silloisista kuulijoistaan eivälttämättä tuntunut ollenkaan siltä! Kuitenkin nyt 2000 vuotta myöhemmin, voimme todeta Jeesuksen osuneen kaikissakohdissa täysin oikeaan. Kuluneen ajan huomioon ottaen ja ihmistenkin kovien yritysten jälkeen kuitenkin asiat vaan ovatniin kuin ovat ja maailmassa tapahtuu, mitä tapahtuu. Jeesus tiesi.

Jeesuksen kertomat yleiset asiat olivat: EKSYTYKSET, SODAT, NÄLÄNHÄTÄ, MAANJÄRISTYKSET, VAINOT, KESKINÄINEN VIHA,VÄÄRÄT PROFEETAT, LAITTOMUUS ja siitä seuraava RAKKAUDETTOMUUS, LÄHETYSTYÖ, jotka kaikki ovat vallitsevaatodellisuuta tänään. Jeesus osoittaa olevansa oikeassa ja on oleva siinäkin, mikä koskettelee vihanaikaa, "suurtaahdistusta" ja omaa paluutaan takaisin, jotka ovat vielä edessäpäin.

Jeesus on tulossa, jos on kaikista merkeistä päätellen vastapuolensakin; antikristus velhouksineen ja "uusinemaailmanjärjestyksineen". Mutta Jeesus on Voittaja. Todellinen glopaali hallitusvalta on oleva Kuninkaitten Kuninkaanja kanssaan hallitsevien pyhien, jotka ovat voittaneet uskon kautta sen pahan.

LUKUSALI ....................,,,,,,,,,,..... ........TUPA

© Hannu Mikael Ojala 2002