Aikain merkit

 

Kun Jeesus oli tullut ulos temppelistä ja oli lähdössä pois, opetuslapset tulivat hänen luokseen näyttääkseen hänellä temppelin rakennuksia. Niin Jeesus sanoi heille: "Näettehän kaiken tämän? Totisesti minä sanon teille: tähän ei jää kiveä kiven päälle, vaan kaikki revitään maahan." Kun Jeesus istui Öljymäellä, opetuslapset tulivat hänen luokseen ja kysyivät: "Sano meille, milloin se tapahtuu. Mikä on sinun tulemisesi ja tämän aikakauden päättymisen merkki?" (Mt.24: 1-3).

Jerusalemin temppeli, tämä Herodeksen rakennuttama, oli mahtava ja kaunis, jykevä rakennus. Niin komea, että sanottiin: jollei ole nähnyt Herodeksen temppeliä ei ole nähnyt kaunista rakennusta! Opetuslasten sitä katsellessa, sen valtaisia kivenjärkäleitä muureissaan, oli heidän mahdotonta kuvitella, että kaikki tuo voisi jotenkin kukistua. "Kuka edes haluaisi sellaista tehdä tuollaiselle kauneudelle? Roomalaisten kanssa on vähän kähinöitä, mutta hehän ovat sivistyneitä ja kovia rakentamaan itsekin, muista siihen tuskin olisikaan. Sitäpaitsi vallitsee tämä roomalainen rauha ja maailma on järjestyksessään, vaikkei ihan kaikkien meidän mieleisessämme, mutta kuitenkin," he saattoivat ajatella.

Tälläistä taustaa vasten ja tämänkaltaisten näkymien edessä Jeesus vastasi opetuslasten edellä esitettyihin kysymyksiin. Me saatamme ajatella Jeesuksen vastauksia itsestään selvyyksinä, mutta silloisista kuulijoistaan ei välttämättä tuntunut ollenkaan siltä! Kuitenkin nyt 2000 vuotta myöhemmin, voimme todeta Jeesuksen osuneen kaikissa kohdissa täysin oikeaan. Kuluneen ajan huomioon ottaen ja ihmistenkin kovien yritysten jälkeen kuitenkin asiat vaan ovat niin kuin ovat ja maailmassa tapahtuu, mitä tapahtuu. Jeesus tiesi.

Jeesuksen kertomat yleiset asiat olivat: EKSYTYKSET, SODAT, NÄLÄNHÄTÄ, MAANJÄRISTYKSET, VAINOT, KESKINÄINEN VIHA, VÄÄRÄT PROFEETAT, LAITTOMUUS ja siitä seuraava RAKKAUDETTOMUUS, LÄHETYSTYÖ, jotka kaikki ovat vallitsevaa todellisuuta tänään. Jeesus osoittaa olevansa oikeassa ja on oleva siinäkin, mikä koskettelee vihanaikaa, "suurta ahdistusta" ja omaa paluutaan takaisin, jotka ovat vielä edessäpäin.

Jeesus on tulossa, jos on kaikista merkeistä päätellen vastapuolensakin; antikristus velhouksineen ja "uusine maailmanjärjestyksineen". Mutta Jeesus on Voittaja. Todellinen glopaali hallitusvalta on oleva Kuninkaitten Kuninkaan ja kanssaan hallitsevien pyhien, jotka ovat voittaneet uskon kautta sen pahan.

 

LUKUSALI ....................,,,,,,,,,,..... ........TUPA

© Hannu Mikael Ojala 2002