Mielekäs Elämä

Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta - se on Jumalan lahja - ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi. Sillä me olemme hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa hyviä töitä varten, jotka Jumala on edeltäpäin valmistanut, että me niissä vaeltaisimme. Ef.2:8-10.

Olet varmaan joskus, ehkä useinkin, pysähtynyt ihmettelemään luonnon ihmeellisyyttä. Auringonlaskun värejä, kukkien loistoa, tähtitaivaan mittaamattomuutta... Luoja, joka kaiken sen on luonut on tutkimaton viisaudessaan. Kaikki on hänen kauneutensa ja hyvyytensä heijastumaa. Nimittäin se, mikä on kaunista, hyvää, viisasta ja pyhää.

Synnin turmeleva vaikutus ei ole sitä täysin pystynyt luonnosta hävittämään, paitsi paatuneimmasta ihmisluonnosta.

Jumala, viisas, kaiken hyvän Luoja ja Suoja, tarjoaa meille, jotka olemme itsessämme synnin tähden erotettuja hänestä, uutta elämää, joka on yhtä ihmeellistä ja ihmeellisempääkin kuin luonnon mahtavat ihmeellisyydet. Elämää, jonka hän on edeltäpäin valmistanut, voisko sanoa; mittatilaustyönä räätälöinyt, meille itsekullekin!

On mitä karmein valhe, että synti, joka on vihollisuutta Jumalaa vastaan -poikkeamista tahdostaan ja tarkoitusperistään- tarjoaisi jotenkin sisältörikkaampaa elämää, kuin elämä Jumalan yhteydessä. Mikään ei voisi olla kauempana totuudesta!

Allekirjoittanut on kokeillut (valitettavasti) molemmat puolet.Voin todeta, että vaikka synti kieltämättä saattaa antaa hetkellistä huumaa ja nautintoa, on lopputulos surullinen -ilo on irti elämästä ja kammottava tyhjyys vain jäljellä. Mutta tälläiseen tilanteeseen ilmestyi Jumalan armo! Yöhön loisti valo. Kaikki muuttui ja tuli kuin uudeksi. Armo pelasti.

Pelastus on Jumalan lahja. Se ei ole oman yrittämisen tulos. Jeesus on suorittanut sovituksen Golgatan ristillä ja se riittää Jumalalle. Ihminen tunnustaessaan syntinsä ja syntisyytensä saa armon osakseen, tullen uudeksi luomukseksi Kristuksessa. Pelastus on armosta (ei ansiosta) ja saadaan uskon kautta (ei esim. järjenpäätelmien, ymmärryksen kautta).

Ihminen pelastuu ilman omia tekoja, tehdäkseen Jumalan tekoja.

Maailmassa on riittävästi hätää, tuskaa, väkivaltaa ja sortoa synnin seurauksena; koska ihmiset noudattavat omia himojaan ja elävät itsekkäästi.

Jumala etsii niitä,jotka haluavat elää hänelle ja toteuttaa hänen hyvää tahtoaan, tässä ajassa ja tulevassa. Se on mielekkäintä mahdollista elämää. Elämää, jonka sisältörikkaudesta vastaa itse kaikkeuden Luoja.

 

LUKUSALI. . . . . . . . . . . . . . . . .TUPA

© H.M.Ojala 2003