Mikä on ihmisen arvo?

 


Miinuksesta plussaksi

Raimo Myöhänen kertoo youtubessa todistajat-videolla, miten hän oli rakennusalan ammattimies, mutta raitistuttuaan viinasta, elämän ahdistus sai silti muuratut seinätkin sortumaan.
Apu tuli joka kotiin jaetun evankelioivan kirjasen muodossa (ilm. Reinhard Bonnken Miinuksesta plussaksi, http://missiosavo.net/Kotisivu/jutut/miin.html ), joka johti hengelliseen kokoukseen ja uskoontuloon.

Linkin sivulla Väinö Hotti (3/99) kirjoittaa:
 
Äskettäin on kaikkiin Suomen koteihin jaettu Miinuksesta Plussaksi -kirjanen. Projekti on huomattava hintansakin puoleen , 4 milj. Painoasu on miellyttävä, kirjoitustyyli selkeä ja vetoava. Kirja ei helposti jätä ketään kylmäksi. Se vaatii kannanottoon. Lukijalle avataan kristillisen toivon näköalat evankeliumista käsin. Kirja lupaa paljon: miinuksesta plussaksi, mutta ei katteettomasti. Vaikka kysymyksessä on helluntaisaarnaajan julistusta, siinä ei esitettä mitään erikoisoppia. Kirjanen edustaa evankeliumia, joka muuttaa ihmisen. Raamattu sanoo: "Evankeliumi on Jumalan voima" (Room.1:16). Alkukielessä tässä on sana dynamis. Evankeliumissa olemme siis tekemisissä Jumalan "dynamiitin" kanssa!

Vaikka Raimo olisi ainut tuon kirjasen kautta elämänmuutokseen ja uskoon tullut 4 miljoonaa markkaa olisi kuitenkin pieni hinta ihmisen iankaikkisuus sielusta.

Kalliisti ostetut

Te olette kalliisti ostetut; älkää olko ihmisten orjia.
(1 Kor.7:23).

Ihmisen hinta ei perustu kalliisiin rakennusmateriaaleihin (maan tomua), eikä omiin ominaisuuksiimme, vaan siihen kalliiseen hintaan, jonka kaikkeuden Luoja, Taivaan Isä oli ihmisestä maksamaan. Se maksoi hänelle ainosyntyisen Poikansa kärsimyksen ja kuoleman.

On hyvä ymmärtää, että vaikka toiset ihmiset tai me itse emme osaisi arvostaa itseämme, on yksi, joka meitä rakastaa, koska näkee meissä luomistekonsa ja oman kuvansa (vaikka turmeltuneenkin).

Huima potentiaali

Jos nyt joku puhdistaa itsensä tämänkaltaisista, tulee hänestä astia jaloa käyttöä varten, pyhitetty, isännälleen hyödyllinen, kaikkiin hyviin tekoihin valmis. (2 Tim.2:21).

Gran Canarian saarella oli 90-luvulla vanha amerikkalainen pastori, joka kertoi aina saarnoissaan (niin usein kun häntä kuulin) saman kertomuksen "mestarin kosketuksesta"; vanhasta viulusta, joka ei saanut arvostusta minkäänlaista huutokaupassa, kunnes vanha mestarillinen viulunsoittaja sitä kokeili ja niin huutoja alkoi sadella soittimen noustessa arvoon arvaamattomaan. (Kertomus suomeksi täällä).

Ihmisen arvo perustuu myös siihen potentiaaliin, joka Taivaallisen Mestarin saadessa häntä käyttää instrumenttinaan, hänen elämällään on.


LUKUSALI ....................,,,,,,,,,,..... ........TUPA . . . . . . . . . . . .
© HM Ojala 2017