Mitä Jeesus sanoi... ihmisestäJa Hän sanoi: "Mikä ihmisestä lähtee ulos, se saastuttaa ihmisen. Sillä sisästä, ihmisen sydämestä, lähtevät pahat ajatukset, haureudet, varkaudet, murhat, aviorikokset, ahneus, häijyys, petollisuus, irstaus, pahansuonti, jumalan pilkka, ylpeys, mielettömyys. Kaikki tämä paha lähtee sisästä ulos ja saastuttaa ihmisen." Mk.7:20-23.

Jeesuksella ei ollut kovin ylevä tai mairitteleva ihmiskäsitys. Mutta hän tiesi "mitä ihmisessä on". Tuon käsityksen oikeellisuutta, että ihmisen luonto on paha ja taipuvainen kaikenlaiseen pahuuteen, kuvastaa myös se kohtalo, jonka hyväntekijä Jeesus sai ihmisten toimesta (tosin hän kärsi sen vapaaehtoisesti, mutta sitä taas eivät vangitsijansa, kiduttajansa ja murhaajansa tienneet tai älynneet). Siitä kertoo omaa kieltään myös historia, julmine sotineen ja epäoikeudenmukaisuuksineen, nykyhetki mukaanlukien. Tuo Jeesuksen esittämä luettelo ihmisen sisimmän tuotoksista, kuvaa erittäin hyvin myös viihdeteollisuuden myyvimpien tuotteiden sisältöä. Elokuvien, TV-sarjojen, kirjojen tai aikakauslehtien.

Yksi mainituista asioista oli petollisuus. Se ei meillä ihmisillä kohdistu vain toisiin ihmisiin, vaan myös itsepetos on yleistä. Siitä nimenomaan on kysymys, kun humanistisesti ajatelleen, että "ihminen on pohjimmiltaan hyvä, kunhan saa vähän sivistystä." Viime vuosisadallahan, jota mainitaa historian verisimmäksi, tuota sivistyksen aj humanismin satoa nähtiin. Toinen vastaava ajatus ja aate oli sosialistinen; "kunhan yhteiskuntarakenteita muutellaan sopivasti, niin jo syntyy uusi uljas ihminen." Niin, ...ja huomispäivän kansat on jugoslaavit keskenään... Tai kuten venäläiset ja tsetseenit. Jne.

Nyt meille uskotellaan, että ihmisen sisimmästä kyllä löytyy kaikki tarpeellinen, kunhan joogataan, mietiskellään ja meditoidaan. Löytyy kuulemma rauha, tasapaino ja kai onni ja autuus myös, ainakin on annettu ymmärtää että suoranainen jumaluuskin saattaa osua kohdalle, kun raaputtaa omaa napaansa oikeasta kohtaa. Toista todistaa niiden kertomukset, jotka ovat kokeilleet, asiaan vihkiytyneet ja sieltä palanneet. Kaikki ei ole kultaa mikä kiiltää. Ja tyhjästä on paha nyhjästä.

Ihmisen sydän on sairas. Jos Jeesuksen kuvausta sen tilasta syventyy ajattelemaan rehellisesti myös omalla kohdallaan, huomaa olevansa syyllinen lähes jokaisessa kohtaa, varsinkin kun ottaa huomioon, miten Jeesus asetti standardit, tyyliin: "Jokainen, joka vihastuu veljeensä on murhaaja."

Mutta tuliko Jeesus vain haukkumaan ja syyllistämään ihmisiä?

Ei, vaan vapauttamaan ja parantamaan. "Te tulette tuntemaan totuuden, ja totuus on tekevä teidät vapaiksi." Totuus on se, että ihminen tarvitsee sydämen siirron, sen verran sydänsairas hän on. Se tekeminen on mahdollista vain Jumalalle. Hän tekee niitä jatkuvasti ja mielellään. Ei anna toista yhtä kelvotonta ihmissydäntä tilalle, vaan omansa kaltaisen. Totuus on se, että Jeesus on tullut syntisiä pelastamaan ja jokainen joka uskoo häneen, saa synnit anteeksi ja uuden, puhtaan sydämen. Jeesuksen nimessä ja veressä. Ja ne, jotka sen kokevat ja ottavat vastaan Pyhän Henkensä, saavat kokea miten heidän sydämestään "vuotavat elämän veden virrat." Mikä muutos!

Astu sinäkin itsepetoksen teiltä Jeesus-tielle ja koe se.LUKUSALI....................,,,,© H.M.Ojala 2003,.....ö . ......... . .TUPAAN