Mitä raamattu sanoo... noituudesta?

 

Taikuus, magia, noituus, velhous -mitä nimeä sitten asiasta käytetäänkin- ei ole mikään uusi ilmiö. Silti se ei olejäänyt historian hämärään, tai keskiajan pimeyteen, vaan on mitä ajankohtaisin asia, päätellen nyt vain esimerkiksilähimarketin lastenlehtihyllystä, josta kassalle jonottaessani laskeskelin montako Harry Potter-lehteä siitä löytyy. Jalöytyihän niitä, kaikenlaisia, värityskirjoista lähtien. Mutta eniten tälläkertaa hätkähdytti lehti nimeltä"Witch" (="noita"), joka oli suomeksi otsikoitu "noitajengi". Kun noituutta niin kovallamarkkinointi-innolla työnnetään jo pikkulapsille, näyttää siltä, että tulevaisuudessakin asia on ihmiskunnan riesana.

Raamatun ilmestyskirja nimenomaan ilmoittaa, että lopunajan ihmiset eivät suurten katastrofaalisten koettelemuksienkaan keskellä luovu epäjumalanpalveluksestaan, eivätkä tee parannusta murhistaan,velhouksistaan, haureudestaan eikä varkauksistaan (Ilm. 9: 21). Vai näyttääkö, että niin olisi käymässä? Jokuvuosikymmen taaksepäin, kun tekninen kehitys oli kaikki kaikessa, tuntui taikausko ja muu humpuuki jääneen jälkeen,mutta täällä ne taas ovat.

Ihmisellä on tarve uskoa johonkin. Myös kyky siihen. Miten ihminen sitä käyttää ja mihin sen suuntaa, on jokaisen itsepäätettävissä. Kuitenkaan uskoopa miten kovasti tahansa valheeseen, se ei muutu totuudeksi. Ei vaikka olisi kuinkalumoutunut siihen.

Jumalan vastustajalla, saatanalla, on kova into matkia jumalallisia ihmeitä ja harhauttaa hengellisesti sokeitaihmisiä taioillaan. Raamattu varoittaa jyrkästi ottamasta osaa sellaisiin asioihin. Mooseksen laki jo antoi kovimman mahdollisentuomion, sanoessaan ykskantaan: "Velhonaisen älä salli elää." (2 Ms.20:18).

Pahat henget saavat aikaan "maagisia ilmiöitä" ja voivat asua ja vaikuttaa sellaisten harjoittajissa: "Jos jossakin miehessä tai naisessa on vainaja- tai tietäjähenki,niin heidät rangaistakoon kuolemalla; heidät kivitettäköön, he ovat verivelan alaiset."(3 Ms.20:27). Ei kaikki mitä väitetään jumalalliseksi ja "hyväksi", ole sitä,vaan hedelmistään puu tunnetaan.

Jumala antoi Egyptin orjuudesta palaavalle Israelin kansalle Kaanaanin maan, hävittämällä sen silloiset asukkaat, heidänpahuutensa ja inhottavan epäjumalanpalveluksensa tähden. Jumala puhui israelilaisille Mooseksen kautta näin: "Kun tulet siihen maahan, jonka Herra sinun Jumalasi, sinulle antaa, niinälä opettele jäljittelemään niiden kansojen kauhistuttavia tekoja. Älköön keskuudessasi olko ketään, joka paneepoikansa tai tyttärensä kulkemaan tulen läpi, tai joka tekee taikoja, ennustelee merkeistä, harjoittaa noituutta taivelhoutta, joka lukee loitsuja, kysyy vainaja- tai tietäjähengiltä tai kääntyy vainajain puoleen. Silläjokainen, joka senkaltaista tekee, on kauhistus Herralle, ja sellaisten kauhistusten tähden Herra sinun Jumalasi, karkoittaaheidät sinun tieltäsi." (5 Ms.18:9-12).

Mooseksen laki tuntuu ottavan kielteisen kannan asiaan, mutta miten kristittyjen tulisi siihen suhtautua? Uskoontulleet taikuudenharjoittajat polttivat (rahallisesti arvokkaat) kirjansa, kertoo Apostolien teot 19:19. Noituus on lihan tekoja, opettaa Paavali. (Gal. 5:20). Velhot jotuvat kadotukseen, varoittaa Ilmestyskirja. ( Ilm.21:8).

Jumala, kaikkeuden Luoja ja Isä on ilmoittanut meille itsensä ja tien luoksensa. Yhden tien. Jeesus-tien. Hän on tie,totuus ja elämä. Jeesus on Jumalan lähettämä ihmiskunnan Vapahtaja, jonka puolesta todistivat ihmetekonsa ja todistavattänä päivänä, kun ihmeellisiä asioita tapahtuu hänen nimessään uskon kautta. Tämä yksi tie rajaa muut pois. Muutovat toisesta lähteestä nousevaa jäljittelyä.

Taikuus, magiat (kaikki tummuusasteet), velhous ja noituus on Jumalalle vihamielistä toimintaa, joka erottaa hänestä ja saaaikaan pahaa, koska nousee pahuuden lähteestä.

Jeesus on ristinkuolemallaan valmistanut sovituksen jokaiselle parannukseen suostuvalle. Parannuksenteko ja uskon kuuliaisuusavaa tien Jumalan Pyhän Hengen voimaan, jota edellämainitut pimeyden teot vain jäljittelevät. Pyhä Hengen täyteys on aitoasia ja ihmeellinen olotila, joka saa uskon kautta Jeesukseen ihmeitä aikaan, jotka kestävät vielä ajanrajan tuollapuolellakin!


 
LUKUSALI ....................,,,,,,,,,,..... ........TUPA
© H.M.Ojala 2002-2003