Raamatun päivittäminen

 

Valtakunnan valtalehdessä kirjoitti taannoin joku teologian maisteri, että raamattu täytyisi päivittää. Ei kirja vastaa nykymenon tarpeita. Suvaitsemattomuutta ja sen sellaista siellä.Länsimaisella ihmisellä on niin erilaisia käsityksiä asioista nykyään. Jne.

Mielessäni asiaa päivittelin. Kehuessaan viisaita olevansa, ovat tyhmiksi tulleet.

Jeesus sanoi aikoinaan, kuten raamattu sanoo vielä nytkin:"Minä olen tie, totuus ja elämä." Jo silloin oli monen mielestä tie väärässä paikassa, liian kaita, totuus liian hankala suvaita ja liian vaarallista tuon kansanvillitsijän antaa antaa elämän kuolleillekin, kuten oli tapahtunut Lasarukselle Betaniassa. Ja niin Jeesus ristiinnaulittiin. Tuumassa ja toimessa olivat niin ylipapit ja kansa, kuin silloisen Roomanvallan edustajatkin. Saattamassa Jumalan Poikaa pois päiviltä.

Jo sillon osasivat ihmiset olla itsekkäitä ja syntisiä. Ja kehotus oli: "Tehkää parannus, sillä Jumalan valtakunta on tullut lähelle!"

Nyt kun meillä on tämä maailmanlaajuinen rauhantila, täydellinen yhteiskunnallinen ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus, häiriötön onnentila kaikilla, voimme sanoa, että tämä meidän tiemme ja meidän totuutemme, on meille antanut elämän. Meidän ei tarvitse kuunnella Jumalaa, tai välittää vanhanaikaisista ja ahdasmielisistä mielipiteistään. Niinhän?

Ihminen omalla tiellään on aina matkalla ojasta allikkoon. Siinä historia toistaa itseään. Me tarvitsemme Jumalaa ja Sanansa valoa. Millaisessa pimeydessä olisimmekaan, ellei raamattua olisi ollut ohjaamassa kansamme ja maanosamme vaiheita? Millaiseen pimeyteen joudumme, nyt sen valo halutaan sammuttaa? Ilmestyskirja kertoo.

Vain Jumala tuntee ja tietää ihmisen läpikotaisin. On nähnyt meidän aikammekinjo kaukaa ja tuntee sen läheltä. Hänellä on täysi kontrolli.

Mutta vielä elämme armon ajassa, jossa Jumala tarjoaa armoaan ja pelastusta pojassaan Jeesuksessa. Siinä on ihmisen ainut toivo, koska vain Jeesuksen työn kautta voimme saada yhteyden taivaalliseen Isään ja avun ihmisen perusongelmaan; syntiin, (joka Jumalasta erottaa).

On vain yksi tie, vanha kaita tie, joka kotiin vie. Sen Raamattu meille ilmoittaa selvästi ja kirkkaasti. Uskon kautta se toimii tänään yhtä hyvin kuin ennenkin.

Eikä sitä tarvi päivitellä.LUKUSALI . . . . . . . ............ . . . . . . TUPA

© HM Ojala 2003-2017