Rakkauden arvoista

 

"Nykyään kun lapsi murhataan ennen syntymäänsä, puhutaan valinnanvapaudesta. Kun lääkäri surmaa potilaansa, puhutaan armosta. Kun mies jättää lapsensa ja vaimonsa uuden ihastuksen tähden, puhutaan rakkaudesta", tähän tapaan sanoo eräs suomalainen lääkäri ja kansanedustaja.

Aikamme arvot ovat kuralla. Eletään aikaa josta Iso Kirja sanoo: "Kun laittomuus pääsee valtaa, kylmenee usempien rakkaus."

Tarsolainen Saulus eli Paavali, vaikka vanhapoika, oli oppinut jotain todellisesta rakkaudesta, joka ei kupsahda, jos sen kohde rupsahtaa. Hän oli kokenut ja oli oppinut tuntemaan Jumalan rakkauden. Sitä hän kuvaa tieksi, verrattomaksi tieksi:

"Sillä rakkaus on pitkämielinen,

rakkaus on lempeä,

se ei kadehdi, ei kerskaile,

ei se pöyhkeile,

se ei käyttäydy sopimattomasti,

ei se etsi omaansa, se ei katkeroidu,

eikä muistele kärsimäänsä pahaa.

Se ei iloitse vääryydestä,

vaan se iloitsee yhdessä totuuden kanssa.

Kaikki se peittää, kaikki se toivoo,

kaikki se kärsii, kaikki se uskoo.

rakkaus ei koskaan häviä."

Joka yrittää tuota tietä kulkea huomaa tuota pikaa, ettei se omin voimin onnistu. Mutta Raamattu sanoo, että Jumalan rakkaus vuodatetaan sydämiimme Pyhän Hengen kautta.

Miten se sitten tapahtuu?

Pietarin sanoin: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienneanteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu jakaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."

Samassa yhteydessä sama henkilö kehottaa ajankohtaisesti: "Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta."


LUKUSALI ....................,,,,,,,,,,..... ........TUPA

© Hannu Mikael Ojala 2002-2017