Kristityn jumalallinen taisteluvarustus


 
Ef.6:10-18  Lopuksi, vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevyytensä voimassa.  11 Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet.  12 Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa.  13 Sentähden ottakaa päällenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaikki suoritettuanne pysyä pystyssä.  14 Seisokaa siis kupeet totuuteen vyötettyinä, ja olkoon pukunanne vanhurskauden haarniska,  15 ja kenkinä jaloissanne alttius rauhan evankeliumille.  16 Kaikessa ottakaa uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa kaikki pahan palavat nuolet,  17 ja ottakaa vastaan pelastuksen kypäri ja Hengen miekka, joka on Jumalan sana.  18 Ja tehkää tämä kaikella rukouksella ja anomisella, rukoillen joka aika Hengessä ja sitä varten valvoen kaikessa kestäväisyydessä ja anomisessa kaikkien pyhien puolesta.

Taistelun todellisuus

Se kaita tie, jota kristitty kulkee kohti Jumalan Valtakuntaa ja omaa lopullista pelastumistaan on "taiston tie".

Ahtaan portin läpi kuljettuaan hän on kyllä sisäisesti jo Jumalan oma ja valtakunnan perillinen, mutta ulkoisesti vielä elää  pahan vallassa olevassa maailmassa. Tämä olotila aiheuttaa monenlaista ahdistusta ja taistelua rehelliselle Herran seuraajalle. Lisäksi on jatkuva taistelu valon ja pimeyden valtakuntien välillä, johon hänet on kutsuttu aktiivisti osallistumaan.

"Vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevyytensä voimassa."
Tätä taistelua ei omassa voimassa tarvi käydä, vaan Herralta saa ammentaa voimaa rukouksen, Sanansa ja kuuliaisuuden kautta.

"Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet."
Ilman tätä jumalallista sota-asua olemme haavoittuvia ja vihollisen juonet saavat meidät saaliikseen.

Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa.
Taistelun luonne on sellainen, että tehokkaasti järjestäytynyt vihollinen on voitettavissa vain hengellisellä sodankäynnillä, ei ihmisten välisillä inhimmillisillä keinoilla.

Sentähden ottakaa päällenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaikki suoritettuanne pysyä pystyssä.
Kun paha päivä tulee on oltava valmiina, sota-asu päällä suojana ja kovakuntoisena -Herran voimasta vahvistuneena- taistelemaan siihen asti kunnes vihollinen on voitettu (Olkaa siis Jumalalle alamaiset; mutta vastustakaa perkelettä, niin se teistä pakenee. Jaak.4:7).

Totuus - vanhurskaus - alttius - usko - pelastus - Sana - rukous

Seisokaa siis kupeet totuuteen vyötettyinä, ja olkoon pukunanne vanhurskauden haarniska,

Nykyisin eletään ns. "totuuden jälkeistä aikaa". Korkealla valtakunnan hallinnossa sanotaan jonkun puhuvan "niin totta kuin osaa". Jumala ja Sanansa totuus on hylätty.
Jeesus on silti edelleen tie, totuus ja elämä. Vain Hänessä on elämää kokoava ja ylläpitävä totuuden voima löydettävissä.
Jeesuksen täytetty työ Golgatalla on se vanhurskaus, joka suojaa sydämemmekin haavoittumiselta.

Kenkinä jaloissanne alttius rauhan evankeliumille.
Sotilas ilman kenkiä on aika heikoilla. Alttiuden kengät auttaa evankeliumin asiaa eteenpäin on tarpeellinen varustus jokaiselle kristitylle. Sohvalla maatessa ei tietyst kenkiä tarvita.

Kaikessa ottakaa uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa kaikki pahan palavat nuolet.
Uskovaisen usko on puolustusase vihollisen ampumia nuolia (kiusaavia ajatuksia, pahoja sanoja, syytöksiä  jne) vastaan. Usko pitää sisällään ymmärryksen sovituksesta, Jumalan lapsen identiteetistä, Taivaan toivosta sekä Jeesuksen rakkaudesta ja huolenpidosta).

Ottakaa vastaan pelastuksen kypäri ja Hengen miekka, joka on Jumalan sana.
Pelastus Jeesuksessa antaa "ymmärrystä ylemmän" Jumalan rauhan, joka varjelee ajatuksemme Hänessä.
"Hyökkäys on paras puolustus" sanotaan, Hengen miekka eli Jumalan iätikestävä Sana on ase, joka vain voi kaataa vihollisen.

Ja tehkää tämä kaikella rukouksella ja anomisella, rukoillen joka aika Hengessä ja sitä varten valvoen kaikessa kestäväisyydessä ja anomisessa kaikkien pyhien puolesta.
"Eikös tämä ole ihan selvää tekstiä", totesi UKK:kin aikoinaan.


HM Ojala 12.11.2017

LUKUSALI ....................,,,,,,,,,,..... ........TUPA . . . . . . . . . . . .
© HM Ojala 2017